Ingrediente
- un morcov;
- un ardei;
- doua cepe;
- 4 linguri ulei;
- o lingura de baza pentru mancaruri;
- doua oua;
- circa 100g gris;
- o cutie 400g de rosii decojite;
- sare;
- patrunjel verde/uscat.
Mod de preparare
Se curata, se spala, se toaca si se pun la fiert morcovul, ardeiul si cepele. Mai tarziu se adauga uleiul si o lingura de baza pentru mancare.
Dupa aceea se pregatesc galustele: se bat doua oua intr-un castron, dupa care se adauga aproximativ 100g de gris. Se lasa sa se odihneasca circa 10 minute, dupa care se ia cate o jumatate de lingurita (care trebuie sa fie umeda) din compozitie si se pun galustele astfel formate in ciorba.
Dupa ce se fierb galustele, se adauga rosiile decojite si taiate. Se mai tine ciorba la foc timp de cateva minute, dupa care se potriveste de sare si se adauga patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|