Ciorba de rosii cu galuste din faina

Postat de Patricia_Iordache_79 in Ciorbe
3 Aug 2013 | 17238 vizualizari
Ciorba de rosii cu galuste din faina

Am gasit acest preparat la bucataras Alina (Explora Cuisine). N-am mancat niciodata ciorba de rosii cu galuste din faina si de aceea m-am gandit sa incerc. A iesit o bunatate!

Ingrediente

Pentru ciorba:

  • 1 morcov;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 1 ceapa;
  • 1/2 de telina;
  • 300 ml. pasta de rosii;
  • patrunjel;
  • leustean;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri cu ulei.

Pentru galuste:

  • 2 oua;
  • 100-110 gr. faina (depinde de marimea oului);
  • putina sare

Mod de preparare

Cum preparam ciorba:

Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt.

Punem inttr-o oala 2 litri apa cu putina sare, piper  si adaugam legumele tocate. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba.

Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam uleiul si pasta de rosii. Amestecam si si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Cum pregatim galustele:

Amestecam ouale cu faina putin cate putin, amestecand continuu. Adaugam faina pana cand obtinem un amestec nici fluid nici dens.  

Cand supa fierbe incet, luam o lingurita, o bagam in putina apa rece si luam din compozitia de galuste cate putin si introducem in oala, lasand galusca sa alunece usor de pe lingurita.

Procedam la fel pana ce terminam toata compozitia de galuste.

Daca vi se pare ca galusca se destrama, atunci mai adaugati faina. 

Lasam galustele sa fiarba aproximativ 10 minute, oprim focul, adaugam patrunjel verde si leustean tocat marunt si servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu galuste din faina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Postat de panacris

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de...

Citeste continuarea

Ciorba cu carnati si mazare

Postat de mihaelar63

Ciorba cu carnati si mazare

 Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta .  Caliti legumele in ulei , adaugati mazarea si carnatul feliat .   Puneti totul intr-o oala sub...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2013, 09:58
E foarte bună, mai ales rece, să stingă văpaia caniculei. Super!
la 03.08.2013, 09:59
Nici eu n-am mancat cu galuste din faina..dar te cred pe cuvant ca a iesit buna....
la 03.08.2013, 09:59
la 03.08.2013, 10:00
la 03.08.2013, 10:24
As veni si eu la o portie!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking