Ingrediente
- 6 l apa
- 1 l bors proaspat
- 1 morcov mare curatat (250 g)
- 1/4 telina (100 g)
- 2 cepe mari (200 g)
- 10 rosii cherry (100 g)
- 1 ardei rosu tocat (100 g)
- 60 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- 2 lgt sare
- piper
- leustean
- patrunjel
Perisoare:
- 200 g granule soia
- 1 ceapa mare (100 g)
- 10 lg cu varf faina de grau
- 1 lgt patrunjel uscat
- 1 lgt leustean uscat
- 80 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- (1,5 l apa pentru fiert granulele)
Mod de preparare
1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.
2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si le punem la fiert 20 min in cei 6 l de apa impreuna cu ardeiul tocat si cu sarea.
3. Separat punem borsul la fiert.
4. Pentru perisoare: Stoarcem granulele de excesul de apa. Punem intr-un vas granulele fierte, ceapa (data prin razatoarea cu gauri mici), faina, patrunjelul uscat, leusteanul si uleiul (80 ml) si amestecam bine.
5. Formam perisoare din aceasta compozitie si le dam prin faina de grau apoi le dam drumul in apa cloclotita. Totodata punem si borsul fierbinte. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5 minute la foc domol.
6. Oprim focul, adaugam uleiul, patrunjelul si leusteanul tocat uscat/verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din soia, de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|