Ingrediente
Ingrediente Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida
- 6 l apa
- 1 l bors proaspat
- 1 morcov mare curatat (250 g)
- 1/4 telina (100 g)
- 2 cepe mari (200 g)
- 10 rosii cherry (100 g)
- 1 ardei rosu tocat (100 g)
- 60 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- 2 lgt sare
- piper
- leustean
- patrunjel
Perisoare:
- 200 g granule soia
- 1 ceapa mare (100 g)
- 10 lg cu varf faina de grau
- 1 lgt patrunjel uscat
- 1 lgt leustean uscat
- 80 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- (1,5 l apa pentru fiert granulele)
Mod de preparare
Preparare Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida
1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.
2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si le punem la fiert 20 min in cei 6 l de apa impreuna cu ardeiul tocat si cu sarea.
3. Separat punem borsul la fiert.
4. Pentru perisoare: Stoarcem granulele de excesul de apa. Punem intr-un vas granulele fierte, ceapa (data prin razatoarea cu gauri mici), faina, patrunjelul uscat, leusteanul si uleiul (80 ml) si amestecam bine.
5. Formam perisoare din aceasta compozitie si le dam prin faina de grau apoi le dam drumul in apa cloclotita. Totodata punem si borsul fierbinte. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5 minute la foc domol.
6. Oprim focul, adaugam uleiul, patrunjelul si leusteanul tocat uscat/verde.
La fel de buna in posturi este si reteta de Ciorba de fasole boabe, de post dar si Ciorba de mazare cu cartofi
Pentru un plus de savoare, se servesc cu Ardei iuti in otet
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|