Ciorba cu perisoare din soia

Postat de CookieMonster in Mancaruri de post
28 Mar 2013 | 8745 vizualizari
Ciorba cu perisoare din soia

Reteta este preluata de pe bucatareselevesele insa este adaptata pentru noi ;)

Ingrediente

Ingrediente perisoare:

  • 100 g granule soia,
  • 50 ml ulei,
  • 1 ceapa mica,
  • 5 linguri faina,
  • 1 lingura de marar uscat
  • 50 g de ciuperci
  • 1 lingura de gris
  • sare, piper

Pentru ciorba:

  • 2 morcovi de marime mijlocie,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/4 radacina telina,
  • 1 ceapa mica,
  • 250 ml bors
  • 1 lingura frunze leustean verde tocat
  • 1 lingura de patrunjel verde
  • 1 lingura de marar verde
  • 2 linguri ulei,

Mod de preparare

1.Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute. 

2.Curatam morcovii, ceapa, radacinile de patrunjel, pastarnac si telina.

3. Ceapa se taie marunt (eu am folosit blenderul) si cantitatea rezultata se imparte in doua, iar morcovii, patrunjelul, telina si pastracul le taiem cubulete.

4. Intr-o oala calim legumele taiate impreuna cu ceapa. Stingem totul cu circa 2.5 l apa rece si lasam la fiert la foc mic impreuna cu 1 lingurita de sare, leusteanul, patrunjelul si mararul(verzi).

5. Soia fiarta si scursa de apa o amestecam cu jumatate din ceapa ramasa, 50 ml ulei, 5 linguri faina, gris, marar, 50 g ciuperci toacate marunt si condimentam cu sare si piper dupa gust.

6. Cand legumele din oala sunt fierte, adaugam si perisoarele formate in ciorba clocotinda. Lasam sa dea totul din nou in clocot, adaugam borsul si lasam sa fiarba inca circa 10 minute la foc mic si oala acoperita.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare din soia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de perisoare din soia

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare din soia

Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume. Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Punem...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din soia, de post

Postat de rhapsody

Ciorba de perisoare din soia, de post

1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita. 2. Tocam cubulete morcovul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2013, 13:39
Minunat! E de trecut la favorite, că rar se face aşa ceva în post. Bravo!
la 28.03.2013, 13:47
multumesc, te astept pe la masa
la 28.03.2013, 13:50
Păi în drumurile noastre (familia) prin ţară, nu se ştie. Numai că nu scrie la profil localitatea.
la 28.03.2013, 14:04
Ce faina!
la 28.03.2013, 14:05
la profilul meu nu scrie nimic

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking