Ciorba de sfecla cu costita afumata

Postat de rocsi_1612 in Ciorbe
27 Iul 2013 | 13328 vizualizari
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Indiferent de anotimp la noi in frigider este saptamanal ciorba, de legume, de pui, de sfecla, nu conteaza, dar ciorba sa fie. De data acesta am ales o ciorba de sfecla, cu cartofi, putina afumatura si a iesit foarte buna. Va invit la o portie fie rece, fie calda, cu smantana, cu ardei iute...E dupa cum doriti!

Ingrediente

  • 10 cartofi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 sfecle
  • patrunjel verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • o costita afumata
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem bucati.

Intr-o oala punem 6-7 litri de apa, costita si transferam pe foc. Cand incepe sa fiarba luam spuma, in caz ca se formeaza, apoi acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi maricele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul kapia, galben ii curatam de seminte si ii taiem bucatele mici. Rosiile le decojim si le tocam. Incercam costita si cand este fiarta mai bine de jumatate adaugam cartofii, ceapa, morcovul si ardeii. Fierbem 10 minute, adaugam rosiile, pasta de gogosari si patrunjel verde tocat. Cand sunt fierte toate legumele punem sfecla rasa, dam gust cu sare si piper. La urma acrim cu bors, dupa gust, pe care il fierbem separat intr-un ibric. Mai dam cateva clocote la ciorba apoi inchidem aragazul.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare- reteta video

Postat de Oana

Ciorba de perisoare- reteta video

Se pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga...

Citeste continuarea

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 20:10
Interesant!
la 27.07.2013, 20:14
Asa ceva am mancat prima data acum cativa ani preparata de cumnat( sucevean fiind) si sincer mi a placut mult.....un mareeee like!!!
la 27.07.2013, 20:18
azi sfecla a fost si la mine-n vizor... cred ca-i tare buna ciorba ta.... !!
la 27.07.2013, 20:21
cred ca e super
la 27.07.2013, 20:23
bun

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking