Ciorba de sfecla

Postat de yafa in Ciorbe
27 Iul 2010 | 7894 vizualizari
Ciorba de sfecla

Rece sau calda, cu smantana sau natur este una din ciorbele verii.

Ingrediente

  • 500g de sfecla rosie( coapta la cuptor sau fiarta)
  • 4-5 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 1/4 de telina
  • 1 ceapa
  • tijele de la telina verde
  • 1 ardei alb
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de leustean
  • 1/2 legatura de telina
  • 2 linguri de bors magic( daca folositi bors proaspat cam 1 l )
  • sare,
  • piper
  • apa

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba.

Separat pregatim sfecla, pe care ori o coacem la cuptor, ori o fierbem. O taiam in cubulete. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sfecla si mai lasam sa dea cateva clocote, adaugam borsul magic si saram si piperam dupa gust. Taiam ierburile si le adaugam, stingem focul si acoperim cu un capac oala, lasam 10 minute si putem deja servi.

Se serveste cald sau rece, cu smantana sau natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de legume cu zeama de varza

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2010, 10:24
Bine ai venit!
la 27.07.2010, 10:25
Ce bine arata!Bine-ai venit!
la 27.07.2010, 10:38
Bun venit!. O ciorbita usoara si sanatoasa.Si eu o fac.,
la 27.07.2010, 11:07
bun venit...e una din ciorbele care imi plac si care o facem mereu
la 27.07.2010, 11:49
Foarte buna ciorbica!Bun venit!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking