Ingrediente
- 500 g antricot sau muschiulet de vaca;
- 1 rasol mare cu maduva;
- 2 rosii;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 2-3 cartofi;
- 1 ceapa;
- albitura;
- 1 telina mica (100g);
- 1 lingura de patrunjel verde, tocat;
- 1 lingura de leustean verde, tocat;
- 2 linguri bors pudra;
- 3 colacei de fidea;
- 3 litri de apa;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra si lasati-o sa fiarba intre o ora si doua ore, in functie de cat de repede fierbe carnea. Intre timp pregatiti-va restul ingredientelor.
Tocati morcovul, telina, albitura, ceapa, patrunjelul si leusteanul. Taiati cartofii cuburi si acoperiti-i cu apa ca sa nu-si schimbe culoarea. Decojiti rosiile si tocati-le. Pregatiti-va pasta de tomate, fideaua, concentratul de bors, sarea, piperul si aveti toate ingredientele necesare la indemana.
Dupa ce a fiert carnea adaugati ceapa, albitura, morcovul, telina, concentratul de vaca, rosiile tocate si fierbeti-le, la foc mediu, 10 minute. Dupa 10 minute adaugati cartofii si mai lasati sa fiarba inca 10 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si mai fierbeti inca 5 minute. Adaugati si concentratul de bors, amestecati bine ca sa se dizolve si mai fierbeti 5 minute.
Gustati si, daca mai este nevoie, mai condimentati cu sare si cu piper dupa gust (eu am mai adaugat doar piper).
Adaugati si fideua si fierbeti-o conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce a fiert si fideaua adaugati patrunjelul si leusteanul, amestecati si stingeti ciorba.
Lasati-o sa se racoreasca 10 minute, dupa care o puteti servi. Adaugati o lingura de smantana in farfurie si consumati-o cu paine de casa si ardei iute.
SURSA
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|