Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

Postat de Sim0naWorld in Ciorbe
28 Aug 2013 | 18337 vizualizari
Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

Ingrediente

  • cca 500 g carne de vitel cu os
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 morcovi medii
  • ½ telina mica
  • 2 linguri orez
  • cca 250 ml otet de la gogosari
  • 300 g smantana
  • sare
  • leustean

Mod de preparare

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba vre-o 30 minute.

Am adaugat orezul si otetul si am mai lasat la fiert vre-o 15 minute.  Cand si orezul a fiert (fara a se sfarama), am dat focul mic, iar cu polonicul am luat zeama din ciorba si am pus in castronul cu smantana, omogenizand bine. Cand amestecul de smantana a ajuns la temperature ciorbei, am turnat totul in oala.

Am potrivit de sare si otet, apoi am adaugat la ciorbatijele de leustean (fara a-l toca). Am oprit focul si am acoperit cu cu capac.

Am servit ciorbita fierbinte, cu ardei iute si painica proaspata.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta dreasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de vacuta

Postat de AlexTeacher

Ciorba de vacuta

Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...

Citeste continuarea

Ciorba de ied

Postat de Dya

Ciorba de ied

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine. Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar. Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2013, 20:21
preferata mea am sosit la masa
la 28.08.2013, 20:21
Prietenul meu ar devora pe loc doua portii asa mult ii place ciorba de vacuta .
la 28.08.2013, 20:24
Arata grozav!
la 28.08.2013, 20:27
la 28.08.2013, 20:28
Osul e al meu,am zis...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking