Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

Postat de MotanLaOale in Ciorbe
18 Mai 2015 | 6333 vizualizari
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

Ciorba de miel reteta Am facut si eu aceasta ciorba renumita si pot sa va spun ca-si merita renumele.

Ingrediente

  • 700-800g miel (1/2 cap, coaste, coada)
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 100g orez
  • 200ml smantana
  • 2 oua
  • 1 legatura loboda
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 linguta tarhon in otet
  • 1 litru bors
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea de miel se spala bine si se da un clocot in apa rece cu sare.

Se scoate, se clateste si se pune deoparte.

Zarzavaturile se curata si se toaca.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se caleste 3-4 minute.

Se pune vegeta, piper si carnea, se pune si apa si se lasa sa fiarba incet o ora.

Se adauga orezul spalat.

Se adauga loboda si leurda tocata marunt si se mai lasa 15-20 minute.

Se adauga borsul, fiert separat, si se mai lasa cateva clocote.

Se pune leusteanul si tarhonul tocate marunt si tarhonul si se mai lasa cateva clocote.

Se potriveste de sare si se da la o parte de pe foc.

Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si putina sare.

Se ia din ciorba fierbinte cate un polonic si se toarna in castron amestecand.

Se toarna in oala castronul si se amesteca bine.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

Postat de gusti

Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului. Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa). Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2015, 11:00
Ce buna!
la 18.05.2015, 11:06
O bunatate! As manca si eu o strachinuta
la 18.05.2015, 11:08
Foarte buna!
la 18.05.2015, 11:12
Sa vin la masa sau e gata mancata?
la 18.05.2015, 11:13
Perfect aromata cu ierburi de primavara

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking