Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

Postat de gusti in Ciorbe
1 Mai 2009 | 108317 vizualizari
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

“Este sinonima cu bucuria gastronomica si rituala a Pastelui crestin”, spunea Radu Anton Roman. Ciorba de miel reteta

Ingrediente

  • git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob)
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 pastirnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde)
  • 100 gr orez
  • 200 ml smintina
  • 2 oua
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon)
  • 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda)
  • 20 boabe piper
  • sare
  • 1 l bors (eventual 100 ml otet)
  • 3 litri apa

Mod de preparare

Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului.

Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa).

Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se inchege spuma).

Se spumuieste.

Dupa o ora de fiert molcomit se adauga orezul spalat si verzitura tocata.

Se da borsul intr-un clocot, sa-si dea damfurile la altii.

Dupa alte 20 de minute se adauga si borsul (cam o jumatate de litru, normal, 1 litru daca va place mai acra) si se mai lasa citeva clocote.

Fiertura are voie sa scada un litru, dar nu mai mult ca se indeseste prea tare. Daca a scazur prea mult, se completeaza.

Se ia de pe foc si se drege cu smintina batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, se sareaza.

Se presara leustean si tarhon verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Zeama de cocos in stil Basarabean

Postat de Ksenya

Zeama de cocos in stil Basarabean

Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Postat de TAB1TA

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute. Legumele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.04.2010, 12:25
extraordinar......nu poate fi decat foarte buna . mie mi-au placut foarte mult emisiunile lui Radu Anton Roman si mi-ar placea sa le revad.....
la 01.04.2010, 15:24
Bucataras anul acesta fac reteta asta de ciorba de miel m-a cucerit de-a dreptul
la 02.04.2010, 00:27
super 5 furculite de la mine arata grozav
la 04.04.2010, 11:59
Am facut reteta asta , este nemaipomenita are un gust deosebit. Eu am pus macris ca asta am gasit . Nu o sa o postez si aici ca este deja dar vroiam sa iti zic ca sunt super incantata de rezultat, asa ciorba buna nu am mai facut din miel .Multumim de reteta.
la 04.04.2010, 12:09
dak o sa ma apuc de mancat carne de miel, cu siguranta o sa incerc si eu reteta k m-ati convins

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking