Ingrediente
- git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob)
- 2-3 morcovi
- 1-2 pastirnac
- 1 telina mica
- 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde)
- 100 gr orez
- 200 ml smintina
- 2 oua
- 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon)
- 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda)
- 20 boabe piper
- sare
- 1 l bors (eventual 100 ml otet)
- 3 litri apa
Mod de preparare
Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului.
Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa).
Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se inchege spuma).
Se spumuieste.
Dupa o ora de fiert molcomit se adauga orezul spalat si verzitura tocata.
Se da borsul intr-un clocot, sa-si dea damfurile la altii.
Dupa alte 20 de minute se adauga si borsul (cam o jumatate de litru, normal, 1 litru daca va place mai acra) si se mai lasa citeva clocote.
Fiertura are voie sa scada un litru, dar nu mai mult ca se indeseste prea tare. Daca a scazur prea mult, se completeaza.
Se ia de pe foc si se drege cu smintina batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, se sareaza.
Se presara leustean si tarhon verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|