Ingrediente
- Pentru 6-8 l de ciorba:
- 1-1.5kg. carne de vita (ideal este rasolul, dar merge si pulpa, motsching etc.)
- cca. 800g-1kg oase de vita
- 3-4 morcovi medii
- 4 cepe mici (sunt mai gustoase ca cele cat capul)
- 2-3 cartofi medii,taiati felii lungi
- doi ardei italieni (kapia)
- 200g pastai verzi
- 200g mazare verde
- 200g pasta de tomate
- cateva rosii foarte coapte,oparite,decojite si apoi taiate cum doriti
- sare
- fidea sau taitei de casa (unii pun orez)
- delicat dupa gust
- un buchetel de patrunjel
- cateva fire de leustean (eu n-am avut)
- Optional :
- lamaie,bors sau otet pentru acrit (eu am folosit lima)
- smantana ptr. servit
Mod de preparare
Se spala carnea si oasele bine,se pun la fiert in apa cu sare,iar cand incep sa fiarba se spumuieste cu supiera de mai multe ori,pana cand "zeama" ramane limpede ,fara spume.
Zarzavaturile se spala se curata,se taie,si cand ciorba nu mai face spuma,se toarna in oala.Toto atunci se pune si bulionul impreuna cu rosiile.
Se pune capacul si se fierbe la foc potrivit cca. 30 min. (eu am folosit oala super rapida cu fund triplu).Dupa 30 de min. se depresurizeaza si se adauga cartofii,fideaua si borsul.
Se mai tine la foc potrivit ,pana mai da cateva clocote si gata.
Se spala si se toaca marunt patrunjelul si leusteanul,presarandu-l pe deasupra.
Se serveste calda ,ca fel unu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta,ca la baiatu' acasa." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|