Ciorba de vacuta

Postat de tarasmariana in Ciorbe
29 Apr 2014 | 3225 vizualizari
Ciorba de vacuta

Ingrediente

  • 1 kg carne vita(rasol sau piept dupa gust)
  • 1 morcov mare
  • 1 telina de marimea unei lamai
  • 1 ceapa potrivita
  • fasole verde fideluta din conserva
  • 1-2 linguri bulion
  • patrunjel
  • smantana
  • sare
  • bors

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa,dupa ce a fiert se scoate din oala si se taie bucatele mici (se lasa si oasele pentru consistenta) se pune carnea cu oase cu tot in oala,apoi se adauga pe rand morcovul taiat marunt,ceapa,telina,dupa ce au fiert se adauga sare dupa gust sau delikat,borsul(dupa gust fiecaruia) se mai lasa putin la fiert apoi se adauga bulionul.

Dupa ce au fiert toate se drege cu smantana astfel:se pune 1-2 lingurite de smantana intr-un bol se ia putina ciorba si se pune peste smantana se amesteca bine, si se toarna in oala cu ciorba.

Se adauga fasole fideluta din conserva(o mana -doua),se mai da putin in clocot apoi se pune patrunjelul tocat marunt.

Se pune capacul peste oala si se stinge focul.

Se serveste cu ardei iute dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de iunie

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...

Citeste continuarea

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2014, 17:26
cat de bine arata!
la 29.04.2014, 17:28
Buna ciorbica!
la 29.04.2014, 17:29
Vaiii ce pofta am de o ciorba de vacutaaa
la 29.04.2014, 17:33
Si eu as manca'''o ciorbica!!!! Foarte buna!!
la 29.04.2014, 17:42

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking