Ciorba de vacuta

Postat de Bunica in Ciorbe
7 Iun 2009 | 8830 vizualizari
Ciorba de vacuta

O ciorba pe placul tuturor.

Ingrediente

  • 500g. cap de piept de vacute sau de manzat
  • 1 morcov
  • 1pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei
  • 2 cepe
  • 3-4 cepe mari sau4-5 linguri de suc de rosii
  • fidea
  • 300 ml. bors
  • 1 ou
  • leustean

Mod de preparare

Se spala carnea. Se taie in bucati mici si se pune la fiert. Intotdeauna cand fac o ciorba cu os, dupa ce a dat primul clocot, arunc apa si pun alta. Aveti grija ca osul sa fie mai mic ,ca sa fiarba repede. In timpul fierberii se ia spuma care se formeaza.

Intre timp se curata zarzavatul si se taie marunt. Cand carnea este aproape fiarta se adauga zarzavatul. Se fierbe aproximativ 20 min., se adauga rosiile taiate cubulete sau sucul de rosii. Dupa 10 min. se adauga borsul, care a fost fiert inainte, si fideaua .

Ciorba este gata cand carnea este bine fiarta.

La sfarsit se adauga oul batut. Se bate oul intr-un castronel si se toarna in ciorba amestecand , ca sa nu se stranga intr-un singur loc. Se lasa ciorba sa se racoreasca si apoi se adauga leusteanul taiat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de iunie

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...

Citeste continuarea

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2011, 16:18

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking