Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat

Postat de merisor67 in Ciorbe
17 Ian 2016 | 2504 vizualizari
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat

Ca ne plac ciorbele acre, nu trebuie sa mai specific, dar aceasta ciorba, a avut un impact neasteptat de bun, asupra celor care au servit-o. Unde pui ca noi nu suntem fani varza acra, decat la prepararea sarmalelor. Este prima data cand prepar aceasta ciorba si vinovat este Vladutz, bucatarul de la Neatza . De cum am citit reteta lui si am vazut filmarea, am zis ca trebuie neaparat incercata si iata ca i-a venit randul. Multumesc, Vladutz, pentru inspiratie, baietii mei au fost super incantati de gustul acestei ciorbe!  

Ingrediente

  • 1,5 kg varza murata
  • 1,5 kg rasol de porc, afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras
  • cimbru
  • piper
  • 2 galbenusuri de ou
  • 250 g smantana
  • 50 ml ulei de masline
  • 4 l apa
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa.

Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.

Le lasam sa fiarba 5 minute dupa ce au dat in clocot, apoi scurgem apa, le clatim bine cu apa calda si de asemeni, clatim vasul, apoi le punem din nou la fiert in 2 l de apa.

Curatam legumele, mai putin ardeiul si le tocam in cuburi, apoi le inabusim in ulei de masline, dar picuram si cate putina supa din vasul in care fierbe rasolul, asa incat sa nu se lipeasca de peretii tigaii, sau vasului in care le inabusim.

Cand varza este bine fiarta, de asemeni si carnea, le impreunam in acelasi vas, impreuna cu supele in care au fiert si adaugam legumele inabusite.

Le lasam sa fiarba si impreuna 20-30 de minute, timp in care adaugam si cimbru, piper, dar si ardeiul tocat in cuburi.

Cu 10 minute inainte de stingerea focului, amestecam galbenusurile cu smantana, diluam amestecul cu putina supa fierbinte si il adaugam peste ciorba de varza.

Amestecam bine in ciorba pentru a nu se branzi smantana, apoi, dupa stingerea focului, lasam ciorba sa se tempereze putin si adaugam verdeata tocata.

Este o ciorba deosebita si ca gust si ca textura si aspect si v-o recomand cu tot dragul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Retete similare

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...

Citeste continuarea

Ciorba de baby hering

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de baby hering

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Se fierb...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.01.2016, 12:49
Ce bine arată ciorbița preparată de tine!
la 17.01.2016, 12:52
buna buna
la 17.01.2016, 12:56
tareee buuna trebuie sa fie! Acrisoara, fix pe gustul meu!
la 17.01.2016, 12:56
Tare mult imi place ciorba de varza, dar n-am facut cu varza acra! O pun pe bunica mea sa-mi faca si cu varza acra, ea o face cea mai buna!
la 17.01.2016, 13:04
Daaaa, încearca data viitoare sa pui si cateva perișoare în ea

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking