Ingrediente
- 600-700 g carne de vitel pentru ciorba ( coaste si bucatele cu zgarciuri, un os cu maduva)
- 2 morcovi
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 lingura de orez
- 3-4 l apa
- sare
- bors
- 50 ml ulei
- leustean
- 1 ou
Mod de preparare
Pentru inceput spalam carnea si o punem la fiert in cca 4 l apa si un pic de sare. Avem grija sa adunam spuma formata. Lasam sa fierba cca 1 ora ( fiind vitel carnea este foarte cruda). Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din zeama si o taiem bucatele marunt, scoatem si maduva din os si carnea de pe os o taiem marunt, apoi o punem din nou in zeama. Separat curatam morcovul si-l taiem cubulete, taiem ceapa marunt si le punem la calit in 50 ml ulei. Dupa ce le-am calit le punem in oala cu carnea de vitel fiarta, adaugam si orezul si lasam sa fiarba. Cand orezul a fiert, adaugam borsul ( fiecare dupa cat vrea de acra sa fie cioarba) lasam sa dea in clocot. Stingem focul, adaugam leusteanul si batem oul. Cine doreste poate sa serveasca si cu smantana, mie nu-mi place de aceea nu bat si smantana in ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|