Ingrediente
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 100 gr fasole verde lata
- 200 gr conopida
- 1 dovlecel tanar
- 200 gr fasole rosie fiarta in prealabil
- 200 gr rosii pasate
- patrunjel verde
- sare
- piper negru macinat
- 1-2 linguri ulei
- chiftelute:
- 300 gr pulpa de pui dezosata,
- 200 gr branza dulce degresata,
- 1 ou,
- 1 ceapa,
- 1 catel usturoi,
- marar, patrunjel verde,
- sare, piper,
- faina alba pentru tavalit chiftelele,
- 1 lingura ulei
Mod de preparare
Curatam legumele. Taiem ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras cubulete. Scurgem fasolea rosie. Taiem dovlecelul cuburi mai mari sau semirondele. Desfacem conopida in buchetele, In uleiul incins punem mai intai morcovul,apoi ardeiul gras si telina. Cand acestea se inmoaie usor adaugam ceapa, apoi fasolea verde. Stingem cu apa si fierbem 10 minute. Adaugam dovlecel, conopida si mai fierbem 10 minute. Adaugam rosiile si fasolea rosie. Adaiugam sare si piper dupa gust, optional putem adauga 1 lingurita legume deshidratate si mai fierbem 7-8 minute.Oprim focul si adaugam patrunjelul verde. Pregatim chiftelutele. Dam prin masina de carne pulpele de pui, ceapa si usturoiul. Adaugam branza dulce, verdeturile, sare si piper dupa gust. Formam chiftelute rotunde pe care le tavalim prin faina alba si le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Stropim cu putin ulei si lasam chiftelele la foc mediu in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor. Servim ciorba cu chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba deasa de legume, cu chiftelute de pui si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|