Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

Postat de RODIMUR in Ciorbe
13 Ian 2019 | 1224 vizualizari
Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

Pulpa de porc, carne bună și slabă, fără zgârciuri și slănină, dă un gust minunat ciorbei, iar dacă o acrim cu moare de varză, atunci gustul este garantat pe placul tuturor. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă consistentă și gustoasă.

Ingrediente

  • 800 grame de pulpă de porc
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 6 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • ulei de floarea soarelui pentru sotat legumele
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 750 ml de moare de varză
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se aruncă. Când scade apa, se completează, dar cu apă fierbinte.

Se curăță ceapa, se spală se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se taie fin și se călesc, de asemenea, cu ceapa.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie cubulețe și se sotează, cu ceapa și usturoiul.

Roșiile se spală, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care se sotează legumele.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau prin răzătoarea mare și se sotează, de asemenea în tigaie, cu celelalte legume.

Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă în oală legumele sotate și se lasă la fiert încă două-trei clocote.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala în care fierb carnea și legumele sotate.

După încă două-trei clocote, se completează cu apă fierbinte și se verifică dacă au fiert cartofii.

Se aleg, se spală și se toacă mărunt frunzele de pătrunjel.

Se adaugă moarea de varză, se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru, iar după încă un clocot se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul la oală și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

 Legumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de Zamfira

Ciorba radauteana

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.01.2019, 11:57
O...nebunie! Mai pune o portie, ca vin!
la 13.01.2019, 11:57
Cel mai mult imi plac ciorbele acrite cu moare!
la 13.01.2019, 12:01
Adauga comentariu...
la 13.01.2019, 12:02
o zi frumoasa !
la 13.01.2019, 12:15
Cu mare drag, Madi! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking