Ciorba falsa de burta

Postat de RODIMUR in Ciorbe
20 Apr 2018 | 5254 vizualizari
Ciorba falsa de burta

N-am mâncat niciodată ciorbă de burtă și nici nu voi mânca, pentru că nu-mi plac ingredientele. Dar pentru că am aflat de pe net că se poate face și o ciorbă falsă de burtă, ale cărei ingrediente mi-au plăcut imediat, m-am gândit să o prepar. A ieșit o ciorbiță tare bună, consistentă și foarte plăcută la gust. Așa că de acum înainte o voi prepara mai des... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 300 grame de kaiser (costiță afumată de porc)
  • 500 grame de ciuperci (pleurotus/champignons)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ingredientele
  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml de smântână grasă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.

Kaiserul/costița afumată se taie fâșii late de 3 cm și groase de aproximativ 2-3 mm.

Se călește ceapa și kaiserul în ulei suficient, la foc mic, până se înmoaie.

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală bine și se feliază, după care se călesc, de asemenea, în aceeași tigaie în care s-au călit cepele și kaiserul.

Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare, semințe și vițe, după care se taie rondele și se pun, de asemenea la călit cu celelalte ingrediente. Se lasă tigaia cu aceste ingrediente la foc mic, până ce mai scade puțin apa lăsată de ciuperci și se înmoaie rondelele de ardei.

În oala în care se va face ciorba se toarnă 2,5 litri de apă fierbinte și se adaugă ingredientele călite. Se dă oala la foc iute pentru 20-25 de minute.

Între timp se curăță morcovul, se spală, se răzuiește pe răzătoarea fină și se călește la foc mic în două linguri de ulei. Când morcovul răzuit s-a înmuiat, se pune la fiert, în oala cu celelalte ingrediente.

Se amestecă 3 gălbenușuri cu smântâna și cu usturoiul tăiat mărunt. Când ciorba este aproape gata, se ia un polonic din ea și se subțiază amestecul de smântână cu gălbenușuri. Se mai adaugă 4-5 polonice de ciorbă, până ce compoziția cu smântână este subțiată îndeajuns și suficient de fierbinte pentru a fi turnată în oală, fără riscul de a se tăia sau brânzi.

Se drege ciorba cu această compoziție, se condimentează cu sare și piper, după gust și după încă un clocot, se oprește focul de la aragaz. Se servește fierbinte, cu ardei iute.

Cine vrea, poate acri ciorba cu oțet, sau cu zeamă de lămâie și o mai poate condimenta cu frunze tocate de pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Postat de Ina

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2018, 00:55
la 20.04.2018, 01:53
la 20.04.2018, 07:12
Foarte Buna!
la 20.04.2018, 07:35
Imi place mult ciorba falsa de burta Eu nu curat filamentele , acestea dau impresia si asemanarea cu burta .
la 20.04.2018, 07:50
Buna!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking