Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

Postat de lucy2002 in Supe/Ciorbe
19 Sep 2019 | 981 vizualizari
Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

O ciobita super buna care inlocuieste cu succes ciorba de burta, ba chiar mai buna dupa parerea mea. Cei care ati incercat-o stiti despre ce vorbesc, iar pentru ceilalti care inca nu ati gustat din acesta ciorba va recomand sa incercati si nu veti regreta.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 1 ardei capia rosu, verde
  • gogosari in otet
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • apa calda

Mod de preparare

Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri.

Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa care le amestecam cu smantana.

Ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o tigaie cu ulei se se amesteca pana se inmoaie un pic si le adaugam in oala cu ciupercile fierte. Mai adaugam ardeiul rosu, verede de care aveti voi, taiat julien si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce sunt fierte legumele adugam gogosarul murat in otet taiat julien, lasam sa fiarba 5-7 minute. Peste galbenusurile amestecate cu smantana se pune ciorba ferbinte cu polonicul in fir subtire si se amesteca energic pana cand temperatura la amestecul de ou este egala cu cea din ciorba dupa care se toarna in oala cu ciorba si se amesteca, potrivim de gust cu sare, piper, otet (otet din gogosari) si lasam sa dea in clocot. Oprim focul si adaugam usturoiul pisat.

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Postat de merisor67

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Punem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.09.2019, 20:05
la 19.09.2019, 20:13
Foarte bună!
la 19.09.2019, 20:53
Gustoasă...!
la 19.09.2019, 21:12
la 19.09.2019, 21:40
Este delicioasa de vreo 6 ani o tot prepar....

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking