Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

Postat de lucy2002 in Supe/Ciorbe
19 Sep 2019 | 6923 vizualizari
Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

O ciobita super buna care inlocuieste cu succes ciorba de burta, ba chiar mai buna dupa parerea mea. Cei care ati incercat-o stiti despre ce vorbesc, iar pentru ceilalti care inca nu ati gustat din acesta ciorba va recomand sa incercati si nu veti regreta.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 1 ardei capia rosu, verde
  • gogosari in otet
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • apa calda

Mod de preparare

Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri.

Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa care le amestecam cu smantana.

Ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o tigaie cu ulei se se amesteca pana se inmoaie un pic si le adaugam in oala cu ciupercile fierte. Mai adaugam ardeiul rosu, verede de care aveti voi, taiat julien si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce sunt fierte legumele adugam gogosarul murat in otet taiat julien, lasam sa fiarba 5-7 minute. Peste galbenusurile amestecate cu smantana se pune ciorba ferbinte cu polonicul in fir subtire si se amesteca energic pana cand temperatura la amestecul de ou este egala cu cea din ciorba dupa care se toarna in oala cu ciorba si se amesteca, potrivim de gust cu sare, piper, otet (otet din gogosari) si lasam sa dea in clocot. Oprim focul si adaugam usturoiul pisat.

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de iunie

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...

Citeste continuarea

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2019, 20:05
la 19.09.2019, 20:13
Foarte bună!
la 19.09.2019, 20:53
Gustoasă...!
la 19.09.2019, 21:12
la 19.09.2019, 21:40
Este delicioasa de vreo 6 ani o tot prepar....

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking