Ciorba manastireasca de legume

Postat de MotanLaOale in Ciorbe
6 Oct 2015 | 25232 vizualizari
Ciorba manastireasca de legume

Inspirata de Sylvia. Secretul acestei ciorbe este rabdarea cu care sa astepti sa fie gata la foc mic pe indelete ca toate legumele sa-si lase gustul si aroma.

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 100g fasole verde
  • 100g fasole galgena
  • 100g mazare
  • 200g fasole boabe prefiarta
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cartofi mari
  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa.

Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute.

Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena, mazarea, fasolea boabe prefiarta si se mai calesc inca 10 minute la foc mic.

Se pune apa clocotita, se adauga foile de dafin, sare, piper, cateii de usturoi zdrobiti si se fierbe 20-25 minute la foc mic.

Se adauga cartofii si se mai fierbe 15-20 minute la foc mic.

Se adauga si rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute tot la foc mic.

Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.

Se gusta si se potriveste de sare si piper si este gata.

Se acopera cu un capac pentru 5 minute pentru aromatizarea ingredientelor dupa care se poate servi.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba manastireasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba manastireasca de legume

Postat de Sylvia

Ciorba manastireasca de legume

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul,...

Citeste continuarea

Ciorba de fasolica manastireasca

Postat de aziz

Ciorba de fasolica manastireasca

se taie legumele cubulete si se pun la fiert impreuna cu fasolica ,se potriveste de sare piper supa instant ;cind legumele sint potrivit de fierte se adauga orezul si buretii taiati ;la sfirsit se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2015, 10:52
Asta da bunatate
la 06.10.2015, 10:54
Ufff ce as papa si eu o portie. Arata super
la 06.10.2015, 10:55
Ce bună e ciorbica asta! ?x
la 06.10.2015, 10:55
la 06.10.2015, 10:55
Ce idee mi-ai dat!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking