Ingrediente
- 1 ceapa mare
- 3 morcovi
- 1 telina
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 100g fasole verde
- 100g fasole galgena
- 100g mazare
- 200g fasole boabe prefiarta
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 2 cartofi mari
- 6 rosii
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 2 foi dafin
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare
Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa.
Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute.
Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena, mazarea, fasolea boabe prefiarta si se mai calesc inca 10 minute la foc mic.
Se pune apa clocotita, se adauga foile de dafin, sare, piper, cateii de usturoi zdrobiti si se fierbe 20-25 minute la foc mic.
Se adauga cartofii si se mai fierbe 15-20 minute la foc mic.
Se adauga si rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute tot la foc mic.
Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.
Se gusta si se potriveste de sare si piper si este gata.
Se acopera cu un capac pentru 5 minute pentru aromatizarea ingredientelor dupa care se poate servi.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba manastireasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|