Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește puțin în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă.
Se spală și se curăță ardeiul de cotor, vițe și semințe, apoi se taie cubulețe și se pune peste ceapă, la călit.
Roșia se spală, se taie cubulețe și se pune și ea la călit, peste ardei și ceapă.
Usturoiul se curăță, se spală și se taie fin, apoi se pune la călit, cu celelalte legume.
Morcovul și pătrunjelul se curăță, se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert în oală. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun și ei la fiert în oală. Se spumuiește când este cazul.
Se face un aluat foarte tare pentru răzălitură, din făină albă, sare și apă caldă. Când aluatul este foarte tare se dă pe răzătoarea mare și apoi răzălitura se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După un clocot-două, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs, până ce va fi pusă în ciorbiță.
Când cartofii, morcovul și pătrunjelul sunt aproape fierți, se adaugă răzălitura, legumele călite cu tot cu uleiul în care s-au prăjit și se mai lasă pe foc două-trei clocote, după care se condimentează cu sare și piper, se oprește focul de la aragaz, se adaugă frunzele de pătrunjel și se pune capacul.
Ciorbița se lasă "să se odihnească" un sfert de oră, după care se servește, cu ardei iute, dacă se dorește.