Ciorba taraneasca cu piept de pui

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
17 Aug 2020 | 7727 vizualizari
Ciorba taraneasca cu piept de pui

Am ''botezat-o'' taranesca pentru ca am folosit legumele din gradina proprie, nu sunt ele, legumele, cele mai mari, frumoase, dar sunt muncite cu drag si sunt foarte gustoase. Natura este imprevizibila, dar trebuie sa-i multumim de fiecare data pentru tot ce ne ofera. Anul asta , unul atipic din multe puncte de vedere, poate nu a fost foarte roditor, dar nici nu ma plang, ma multumesc cu am primit de la mama natura. Asadar si prin urmare o ciorba cu legume din gradina si piept de pui, ca asa a fost ''comanda''....nu e o reteta cu gramaje exacte, e cum s-ar zice ''din ochi'' sau ''ochiometreica'', la ciorba merge si asa, nu ai ce sa gresesti, important este gustul.

Ingrediente

  • 2 piepti de pui cca 1 kg
  • ceapa alba ( mai micuta, aia mare sta legata in funie, pt la iarna)
  • ardei capia, mai verzi, mai rosii, nu conteaza gust sa aiba
  • morcovei, copilasi de morcovi, poate mai cresc pana la toamna, daca mai da ploaie
  • pastarnac si mai mulg, mustacios si mai indesat, cum a vrut el sa creasca
  • rosioare mici, delicate si gustoase
  • fasole lata, cat am mai gasit,ca a palit-o soarele
  • ulei pentru calit
  • apa
  • sare
  • Pt. acrit bulion de zarzare ( de anul trecut, anul asta nu s-au facut )
  • marar la final ( daca nu-ti place la gust nu-l pui)

Mod de preparare

Dimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici , fasolea bucatele mai micute, rosioarele taiate mai micut, cat sa nu ne inecam cand bagam lingura cu cioarba-n gura. Dupa ce am pregatit toate legumele, am pus pe foc oala, am adaugat ulei - cca 150 ml, am lasat sa se incinga si am adaugat ceapa, pastarnacul, morcovul, ardeiul si putina sare ( mai potrivim de sare pe parcurs) le-am calit la foc iute cca 10 min, apoi am turnat zeama unde am fiert niste fasole fideluta si restul apa, n-am umplut oala pana sus ( oala de 4 l ). Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat fasolea si pieptul de pui taiat cuburi. Am lasat sa fiarba cca 20 min, apoi am adaugat si rosiile. Am incercat fasolea, pieptul de pui si rosiile sa fie fierte, am adaugat bulionul de zarzare si am potrivit de sare. Am lasat sa mai dea intr-un clocot dupa ce am pus bulionul, apoi am stins focul si am presarat marar tocat.Simplu, gustos, ca la tara, sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba taraneasca de pui la slow cooker Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de pui la slow cooker Crock Pot

Carnea de pui se taie cubulete . Legumele se curata si se spala . Morcovul , ceapa , cartofii si ardeii se toaca marunt . Toate ingredentele pregatite se pun la fiert...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de alinutzika

Ciorba taraneasca de pui

Se taie legumele marunt si se calesc la foc mic in f putin ulei (preferabil ulei de masline). Cand sunt calite, se adauga carnea si se lasa si ea putin la calit. Se condimenteaza, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2020, 19:59
la 17.08.2020, 20:07
la 17.08.2020, 20:46
Este bogatie in aceasta farfurie! Bravo!
la 17.08.2020, 21:13
Buna!
la 17.08.2020, 22:08
Bine ai revenit din laboratorul de cofetărie! Am crezut că te-am pierdut! Bunăăă țărăneasca ta, mă rog, un pic mă abțin la acreala aia de zarzăre . Dar sunt deschisă la a degusta și/sau nu accepta! P.S. Arată tare bine, cred că mai bine aș veni la o degustare!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking