Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
16 Iul 2021 | 3335 vizualizari
Ciorba taraneasca de iunie

 Cu ce gasim si ce avem putem prepara o ciorbita gustoasa. Vara consider carnea optionala in ciorba. Dar pentru carnivorul din casa mai scap cate o bucatica doua !!!!

Ingrediente

  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei rosu
  • 1 mana mazare verde
  • 3 zucchini
  • 4 cartofi noi
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 pahar bulion de rosii-preparat in casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 500 gr carne purcel/vacuta/pui-optional
  • 2 fire telina verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun.
  2. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele.
  3. Cartofii si zucchini se taie cubulete.
  4. Scoateti carnea si in uleiul ramas, puneti la sotat ceapa cu morcov, patrunjel si ardei.
  5. Turnati deasupra 3 litri de apa. Acum se pune foaia de dafin si frunzele de telina tocate .
  6. Adaugati carnea, cartofii si mazarea. Sarati.
  7. Fierbeti 20 minute si incercati daca sunt bine patrunse legumele .
  8. Spre sfarsitull  fierberii, se pun dovleceii si usturoiul verde tocat, care au nevoie de putina preparare termica.
  9. La sfarsit se pune bulionul si se mai lasa 5 minute. Piperati.
  10. Serviti ciorba cu patrunjel verde tocat pe deasupra.
  11. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de iunie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba/supa din carne de ied

Postat de panacris

Ciorba/supa din carne de ied

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...

Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu rubarba

Postat de panacris

Ciorba de vacuta cu rubarba

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2021, 05:42
la 16.07.2021, 07:37
Fă repede una și pentru luna curentă, Mihaela...
la 16.07.2021, 08:34
Buna!
la 16.07.2021, 09:51
la 16.07.2021, 09:58

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking