Ciorba taraneasca de legume

Postat de Ela68 in Supe/Ciorbe
29 Mai 2013 | 29461 vizualizari
Ciorba taraneasca de legume

Ador ciorbele de vara, cand se gasesc legume proaspete, cartofi noi si morcovi, dovlecei, fasole galbena si mai ales floare de marar. Toate, dau o aroma deosebita . Daca mai folosesc si bors acru facut in casa si mult leustean, pot spune ca nu-mi doresc altceva de mancare decat aceasta ciorba de legume.

Ingrediente

  • 4 morcovi noi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 buc pastarnac
  • 1 ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 2 buc ardei gras 1
  • 50 gr fasole galbena
  • 1 dovlecel
  • 1 mana mazare noua
  • 5-6 cartofi noi mici
  • sare, dupa gust
  • 50 ml ulei pentru calit
  • 2-3 flori marar verde
  • 2 legaturi leustean
  • 1 litru bors
  • 2 galbenusuri
  • smantana pentru servit
  • Am folosit o oala de 5 kg.

Mod de preparare

Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare.

Se pun legumele la calit 2-3 minute.

Adaugam sarea si  apa, in jur de 3 litri si lasam la fiert 20 minute. Ca sa mearga mai repede, eu fierb apa separat si o adaug peste legumele calite. 

Borsul il incalzim separat si il turnam in ciorba de legume. Mai lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele , oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Cam la doua ore, batem doua galbenusuri si le turnam in ciorba de legume.

Ciorba de legume se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de iunie

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de mirela0911

Ciorba taraneasca de porc

Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2013, 17:17
Ce frumoasa este!
la 29.05.2013, 17:18
multumesc Dya
la 29.05.2013, 17:23
ce bine arata
la 29.05.2013, 17:35
ce-mi place!
la 29.05.2013, 17:46

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking