Ingrediente
- 4 morcovi noi
- 2 radacini de patrunjel
- 2 buc pastarnac
- 1 ceapa uscata
- 2 cepe verzi
- 2 buc ardei gras 1
- 50 gr fasole galbena
- 1 dovlecel
- 1 mana mazare noua
- 5-6 cartofi noi mici
- sare, dupa gust
- 50 ml ulei pentru calit
- 2-3 flori marar verde
- 2 legaturi leustean
- 1 litru bors
- 2 galbenusuri
- smantana pentru servit
- Am folosit o oala de 5 kg.
Mod de preparare
Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare.
Se pun legumele la calit 2-3 minute.
Adaugam sarea si apa, in jur de 3 litri si lasam la fiert 20 minute. Ca sa mearga mai repede, eu fierb apa separat si o adaug peste legumele calite.
Borsul il incalzim separat si il turnam in ciorba de legume. Mai lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele , oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Cam la doua ore, batem doua galbenusuri si le turnam in ciorba de legume.
Ciorba de legume se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|