Preparare Ciorba taraneasca de spanac
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă.
Se alege spanacul, se rup rădăcinile și codițele, se spală foarte bine, în 4-5 ape, după care se lasă la scurs și apoi se taie grosier.
Se curăță ceapa galbenă și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, la foc mic și în ulei suficient, ca să nu se ardă.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă peste ceapă și usturoi, ca să se prepare înăbușit, la foc mic.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie cu celelalte legume, la călit. Se ține tigaia la foc mic, ca să scadă lichidul lăsat de roșii.
Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă verdețurile (pătrunjelul și leușteanul), iar ceapa verde se curăță, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și după două-trei clocote se adaugă și legumele călite.
Se mai lasă ciorba la fiert încă două clocote, după care se adaugă spanacul tăiat grosier.
După încă două clocote se adaugă in ciorba taraneasca de spanac ceapa verde tăiată rondele, se condimentează cu sare și piper și după 4-5 minute se ia oala de pe foc, se adaugă verdețurile tocate, se pune capacul și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită. Se poate asocia un ardei iute, proaspăt sau murat în oțet.
Alta ciorba sanatoasa gasesti aici - Ciorba de loboda cu taitei de casa si aici Ciorba de urzici cu rosii
Pentru felul principal poti alege Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor