Ciorba traditionala de miel la ceaun

Postat de eumimi in Supe/Ciorbe
29 Apr 2016 | 4116 vizualizari
Ciorba traditionala de miel la ceaun

Daca nu avem o ciorbita din maruntaie de miel, atunci nu simtim ca ar fi Pastele. Este Reteta de Paste care ne place cel mai mult :) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/ciorba-traditionala-de-miel-la-ceaun/

Ingrediente

  • aprox. 2 kg oase si maruntaie de la miel( ficat, rinichi, plamani,burta, mate)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 100 g rosii in bulion pentru ciorba
  • 200 g smantana de gatit
  • 5 galbenusuri
  • 2 legaturi mari de leustean
  • sare
  • sare de lamaie

Mod de preparare

Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta este cea mai grea etapa.Taiem toate maruntaiele folosite dupa marimea dorita, apoi le dam intr-un clocot.

Le scurgem apa, apoi le mai clatim odata si le mutam intr-un ceaun. Le punem apa si le dam la foc 15-20 de minute, dupa care adaugam ceapa, morcovul si ardeiul tocate si sare dupa gust si lasam la fiert inca 40-50 de minute.

Punem rosiile din bulion si lasam in continuare la fiert pana cand fierbe bine carnea.

Galbenusurile de ou le amestecam cu smatana de gatit, iar leusteanul il tocam marunt.

Cand este gata ciorba, adauagam galbenusurile si verdeata si stingem focul.

Transferam ciorba intr-o cratita si servim cu pofta 1-2-3 portii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba traditionala de miel la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de curcan cu fasole verde si smantana

Postat de mihaelar63

Supa de curcan cu fasole verde si smantana

Am curatat , spalat si rupt marunt fasolea verde [ imi place in bucati de 2-3 cm ] Se pune fasolea la fiert in foarte putina apa cu sare . Pieptul de curcan se taie cubulete ....

Citeste continuarea

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Postat de mihaelar63

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2016, 22:11
tare-mi plac matele-n ciorba )
la 29.04.2016, 22:44
la 29.04.2016, 23:04
la 29.04.2016, 23:45
Interesanta reteta
la 30.04.2016, 00:33

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking