Ingrediente
- aprox. 2 kg oase si maruntaie de la miel( ficat, rinichi, plamani,burta, mate)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 100 g rosii in bulion pentru ciorba
- 200 g smantana de gatit
- 5 galbenusuri
- 2 legaturi mari de leustean
- sare
- sare de lamaie
Mod de preparare
Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta este cea mai grea etapa.Taiem toate maruntaiele folosite dupa marimea dorita, apoi le dam intr-un clocot.
Le scurgem apa, apoi le mai clatim odata si le mutam intr-un ceaun. Le punem apa si le dam la foc 15-20 de minute, dupa care adaugam ceapa, morcovul si ardeiul tocate si sare dupa gust si lasam la fiert inca 40-50 de minute.
Punem rosiile din bulion si lasam in continuare la fiert pana cand fierbe bine carnea.
Galbenusurile de ou le amestecam cu smatana de gatit, iar leusteanul il tocam marunt.
Cand este gata ciorba, adauagam galbenusurile si verdeata si stingem focul.
Transferam ciorba intr-o cratita si servim cu pofta 1-2-3 portii .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba traditionala de miel la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|