Ciorba/supa din carne de ied

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
15 Apr 2021 | 2268 vizualizari
Ciorba/supa din carne de ied

După cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să savurez o ciorbă/supă din carne de ied (achiziționată de la prietenii @tarancutadin Romania)  într-o altă abordare, albă cu multă smântână și dreasă cu gălbenușuri de ou. Noutatea a fost introducerea șteviei în ciorbă 😉 Zilele astea se pare că e fost vedetă în bucătăria Panacris! 😉   Eeee și măcelarul familiei, TataZmeu e mereu pe fază ;) abia așteaptă să tranșeze cărnița proaspătă! ;) 

Ingrediente

  • Carne de ied (cap, coaste de ied, gâtul) cca. 1000 g.,
  • Mațe de ied cca. 100 g,
  • Morcovi 2-3 bucăți,
  • Telină 50 g,
  • Păstârnac 25 g,
  • Pătrunjel rădăcină 50 g,
  • Ștevie (3 legături) cca. 300 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Leuștean 1/2 legătură,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
  • Oțet 2 linguri,
  • Smântână 300-400 ml.

Mod de preparare

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot bucățile de ied, se scoate carnea de pe os, apoi se pun într-o altă oală, sau aceeași curățată, se strecoară supa obținută peste bucățile de carne dezosate, apoi se dă din nou la fiert la foc mic.

Între timp mațele se mai curăță prin metoda umplerea lor cu apă rece, apoi scurg pentru a se se scăpa de eventualele impurități, apoi se taie bucățele de cca. 4-5 cm și se adaugă în supa de mai sus pentru a se împrieteni cu carnea de ied.

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată.

Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.

Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, separate, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute.

Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână și oțet, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.

Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lămâie, după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba/supa din carne de ied" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zama de pastai aita

Postat de panacris

Zama de pastai aita

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați...

Citeste continuarea

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Postat de panacris

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot. Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2021, 21:03
Cred ca e tare gustoasa!
la 15.04.2021, 22:00
Delicioasa !
la 15.04.2021, 22:29
Buna!
la 15.04.2021, 22:38
la 15.04.2021, 23:11

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking