Ciorbita de vitel cu smantana si tarhon

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
26 Noi 2018 | 6071 vizualizari
Ciorbita de vitel cu smantana si tarhon

 O ciorbita buna-buna, de vitel, preparata pentru copii mei veniti in vizita !!! O parte din zeama am pastrat si am pus taitei a doua zi in ea. Cu restul a iesit ce vedeti. Super -gustoasa !!!

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel cu os -mai multa carne
  • 3 morcovi
  • 2 foi dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 lingura rasa boabe de piper
  • sare
  • 1 pahar de smantana grasa
  • 1 ardei rosu mic
  • 3 catei usturoi
  • 2-3 linguri otet cu tarhon tocat -productie proprie
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala. Spalati si carnea.
  2. Se pune carnea, legumele, foile de dafin si boabele de piper la fiert in apa rece. Sarati.
  3. Eu am folosit pentru fierbere oala sub presiune. Imi place pentru ca ramane zeama limpede.
  4. Usturoiul se curata si se toaca marunt
  5. Dupa o ora de fiert [ respectand regulile de folosire ] se strecoara zeama.
  6. Legumele se taie cubulete si se pun in supa impreuna cu usturoiul tocat.
  7. Pentru coloratura am mai pus un ardei rosu mic taiat patrat.
  8. Cat zeama este fierbinte este suficient ca ardeiul sa se opareasca si sa dea o culoare si gust placut.
  9. Acriti cu tarhon tocat in otet.
  10. Diluati smantana cu zeama calda si adaugati inapoi in ciorba.
  11. Adaugati pentru prospetime ceapa verde taiata rondele si patrunjel verde tocat.
  12. Noi punem coditele de ceapa verde-crude in ciorba si ne plac asa.
  13. Bucatile de carne se mananca calde sau se taie cuburi si se aduga in ciorba.
  14. Gustati si sarat-acriti daca mai este necesar.

                  Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de vitel cu smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba dulce de pasare

Postat de panacris

Ciorba dulce de pasare

Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească....

Citeste continuarea

Supa de somon si stiuca

Postat de mihaelar63

Supa de somon si stiuca

Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2018, 22:51

Ceapa verde si ardeiul rosu sunt crude in ciorba??
la 26.11.2018, 22:53
Fara smantana...dar se stie ca eu sunt carcotasa si mananca alandala.....
la 26.11.2018, 22:56
Uite la ea !!! Dar ce ti-a facut vaca ? )
la 26.11.2018, 23:05
Vaca nu mi-a facut nimic, dar nu-mi place smantana-n ciorba.....
la 26.11.2018, 23:06
Pai atunci pune iaurt grecesc , este acrisor si nu se face cocoloase . Uite asta nu stiam despre tine . Am tot spu eu ca am sa fac o lista cu preferinte

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking