Ingrediente
- 1 borcan mazare(800 gr )
- 1 os de vitel
- 1 ceapa
- 1 maciulie usturoi
- 1 morcov mic
- 1 feliuta telina
- 1/2 ardei rosu
- 1 lingura pasta ardei
- sare
- piper
- 1 /2 legatura patrunjel frunze
- 1/2 zeama de la o lamaie
- 2 oua
- 4 linguri faina alba
- 150 gr smantana
Mod de preparare
Legumele se curata se spala si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa .
Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati .
Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia de consistenta unei smantani si cu ajutorul lingurei puneti in zeama clocotinda galuscute cat se poate de subtiri .
Adaugati si mazarea scursa de apa si limpezita .
Mai fierbeti 10 minute .Ciorba este gata daca morcovul este patruns .
Dregeti gustul cu smantana amestecata cu zeama fierbinte, sare , piper , zeama de lamaie .
Serviti ciorba presarata cu patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare cu os si galuscute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|