Cipsuri de sunca coppa

Postat de Sylvia in Porc
8 Dec 2013 | 3912 vizualizari
Cipsuri de sunca coppa

Asa cum v-am promis o sa va arat si cateva mici secrete din culisele bucatariei profesionale, in esenta extrem de simple dar care presupun o anumita tehnica de realizare.

Ingrediente

  • avem nevoie de doua tavi pentru cuptor
  • hartie de copt
  • sunca pentru facut cipsurile

Mod de preparare

Intr-o tava pentru cuptor se aseaza pe o hartie de copt bucatile de sunca din care facem cipsurile. Aici intervine partea de tehnica mai putin cunoscuta, daca le-am aseza asa la cuptor din cauza caldurii si a curentului de aer ele s-ar contorsiona si s-ar usca sifonate. Se pune peste ele inca o hartie de copt. Se aseaza peste ele inca o tava de aceasi dimensiune sau putin mai mica care sa preseze si sa aplatizeze sunca si sa o forteze sa se coaca intinsa bine.

Tavile suprapuse asa se pun la cuptorul incins la 210 grade fix  timp de aproximativ 5-8 minute, verificati dupa 5 minute pentru ca depinde de cuptor. Eu folosesc un cuptor electric si caldura vine atat de jos cat si de sus.  Sunt gata atunci cand sunt bine coapte si crocante.  

Se lasa pe o hartie absorbanta si se manipuleaza atunci cand sunt bine racite. Sunt extrem de aromate si crocante, cu ele se poate asezona orice supa, pentru paste, pentru decor .

Aduc o nota crocanta si extrem de aromata, nu sunt doar un decor sunt o completare eficienta care aduc acel”ceva”  la o mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cipsuri de sunca coppa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă

Postat de diaconta

Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă

Carnea tocata am condimentat-o,am pus usturoiul,oul,pesmetul  si verdeata. Am folosit o tava pentru briose.Formele le-am uns cu ulei Am pus în fiecare forma putina carne,apoi oul...

Citeste continuarea

Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta Video)

Postat de Ina75

Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta Video)

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele de porc in untul topit si le prajim 3-5 minute. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2013, 19:38
Asa cum v-am promis o sa arata cateva mici tertipuri din bucataria profesionala gastronomica, cipsuri de sunca, acadele de parmezan, ierburi aromate prajite, tagliatte de legume crocante, pe care le folosim atat ca decor cat si ca asezonare la diverse mancaruri
la 08.12.2013, 19:39
interasant
la 08.12.2013, 19:40
Realizarea lor e foarte simpla dar fiecare are un mic secret de aplatizare, temperatura, tehnica de realizare care face din el un preparat usor de realizat si delicios. Mi-ar placea sa stiu ca le testati, utilizati si ca aduceti o farama din bucataria gastronomica la voi acasa si ca va bucurati de ea
la 08.12.2013, 19:40
la 08.12.2013, 19:40
chiar interesant si simplu si mai ales delicios daca o sa le gustati va indragostiti de ele

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking