blat:
Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai bate ,dupa care se pun galbenusurile, faina,praful de copt si amidonul, cernute.Se amesteca usor cu o spatula.Se coc 3 blaturi in forma rotunda cu diamteru de 26 ,tapetata cu hartie de copt.
Crema:
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe soba cu 100 ml lapte.Se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca batuta bine.
Jeleu:
Se amesteca praful dintr-un pliculet in 250 ml apa si se pune pe foc 5 minute.Se lasa la racit(atentie nu foarte mult ,se intareste foarte rapid)dupa care se pune peste crema.Atentie nu se pregatesc ambele plicuri odata(riscati sa vi se inatreasca jeleul la blatul al 2-lea)
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul (nu se arde)se stinge cu apa .Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta de rom
Asamblare tort:
Se ia un blat din cele 3 ,se aseaza in tava in care a fost copt ,se insiropeaza bine cu sirop.Se pune jumatate din crema cu ciocolata,
peste crema se pune jeleu de capsuni si se da la rece 30 minute.
In acest timp pregatiti al doilea jeleu de capsuni si se lasa la racit.Dupa ce jeleul s-a intarit se scoate tortul din frigider, se pune al doilea blat , se insiropeaza, se pune cealalata jumatate de crema si din nou jeleu de capsuni.Se pune al treilea blat, se insiropeaza si acesta si se lasa la rece 1 ora.
Dupa ce a stat la rece tortul, se indeparteaza cu grija forma de tort .
Se imbraca cu frisca si se orneaza cu bombonele si cipsuri de ciocolata......
Un tort super bun si fin
La multi ani ,mama!