Tort pentru MAMA

Postat de diaconta in Torturi
20 Noi 2010 | 11136 vizualizari
Tort pentru MAMA

Pentru ca mama mea implineste o frumoasa varsta,m-am straduit sa-i fac un tort pe gustul ei .Concepusem altfel acest tort,dar asta a iesit iar mama a fost incantata,pana la urma e cea mai mare multumire. "La multi ani MAMA!!!!!" si sper sa-ti fac inca foarte multe torturi de aniversare. La multi ani tuturor mamelor!!!!!

Ingrediente

Pentru blat cu cacao:
  • 6 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana faina+ 1 lingura
  • 4 linguri cacao
  • Esenta rom
  • 1 praf de copt
  • sare  
Pentru  blatul de bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura amidon
  • sare  
Pentru crema mousse de piersici:
  • 1 compot mare de piersici
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 20 gr gelatina
  • 1 plic zahar vanilat  
Sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • Zeama de lamaie  

Mod de preparare

Pentru blatul de cacao:
Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana cand se obtine o spuma tare.Apoi se adauga zaharul pe rand(retinem doar 2 linguri din cele 170 gr) mixand in continuare.
Galbenusurile se bat cu cele 2 linguri de zahar,uleiul si esenta de rom,apoi se pun peste spuma de albusuri.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua,apoi se pun peste compozitia de oua.Se amesteca usor cu o paleta,avand grija sa nu se lasa spuma.
Se pune intr-o forma rotunda de tort,tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 35 de minute(verificati cu scobitoarea).

 Pentru blatul de bezea:
Se bat albusurile cu putina sare pana se obtine o spuma tare,se adauga cate o lingura de zahar,mixand in continuare.
Apoi se pun cele 4 linguri de nuca macinata,o lingura de amidon alimentar si se pune in aceeasi tava de tort in care am copt blatul cu cacao.
Se pune in cuptor,la foc foarte mic pentru 1 ora,pana cand capata o tenta aurie si este putin crocant.

Crema mousse de piersici:
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa.
Frisca se bate spuma.
Piersicile din compot impreuna cu 150 ml sirop de compot se pun in blender si se face un piure.
Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de sirop de compot si se pun pe bain marine,amestecandu-se pana cand se obtine o crema de consistenta unei smantani.
Se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand s-au racit galbenusurile se pun peste albusuri.
Peste compozitia de oua punem piureul de piersici si amestecam usor.Adaugam apoi si gelatina incalzita pe bain marine.
In final adaugam si frisca batuta.

Lasam crema la temperatura camerei cam 15 minute si mai amestecam sa nu se lasa piureul la fundul vasului.

 Asamblare:
Blatul cu cacao se taie si obtinem astfel doua blaturi egale.Se insiropeaza.
Pe platoul pe care urmeaza sa punem tortul,asezam inelul de la forma detasabila de tort.
Punem blatul cu cacao insiropat,apoi jumatate din cantitatea de crema,blatul de bezea,crema ramasa si iar blatul cu cacao.
Lasam la frigider pentru cateva ore,eu l-am lasat pana a doua zi.
Ornam cu frisca si pentru ca eram in pana de idei,delicatele ornamente de la Dr.Oetker m-au salvat.M-am indragostit de ele,sunt convinsa ca si voua va plac.

Sper ca voi reusi sa pun poza si cu sectiunea,daca ma vor lasa musafirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru MAMA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Postat de Constelatialeu

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...

Citeste continuarea

Desert tort ''Mama 75''

Postat de Constelatialeu

Desert tort ''Mama 75''

Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm. Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2010, 19:03
superb..... la multi ani,mamei....
la 20.11.2010, 19:11
Multumesc Ela
la 20.11.2010, 19:11
la multi ani mamei tale si sa te bucuri de prezenta ei mereu...ai gasit decoratii de la dr oetker?vreau si eu si un tort minunat
la 20.11.2010, 19:11
La multi ani !mamei Dia si sa dea Dumnezeu sa o ai linga tine cit mai multa vreme ....iar tortul superb!
la 20.11.2010, 19:12
La multi ani mamei..... Sa fie sanatoasa si sa va bucurati impreuna de multe torturi bune de-acum inainte.... e foarte frumos si delicat tortuletul....

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking