Tort cu frisca si mascarpone

Postat de ela in Torturi
25 Sep 2014 | 5283 vizualizari
Tort cu frisca si mascarpone

Ingrediente

  • 500gr frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 5linguri lapte
  • 400gr dulce de leche(se poate face si fara dar atunci punem zahar pudra la crema de mascarpone)
  • 1conserva mare compot de piersici
  • 8oua
  • 8linguri faina
  • 8linguri zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri faina
  • 1praf de sare
  • 150gr ciocolata menaj
  • 40gr unt
  • 50ml frisca
  • 2linguri lichior(eu am pus lichior de oua)
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Punem la scurs intr-o strecuratoare piersicile din compot .
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine,apoi adaugam treptat zaharul,zaharul vanilat si mixam bine dupa fiecare lingura de zahar adaugata.Incorporam galbenusurile apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si cernute in prealabil,amestecand usor de jos in sus.
Punam compozitia intro-o tava tapetata cu hartie de copt si punem la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit.
Mixam frisca cu intaritorul de frisca si dulcele de leche pana se intareste.Separat,frecam crema ,mascarpone cu laptele cateva clipe,apoi incorporam in frisca batuta si mai mixam cateva clipe.Adaugam piersicile taiate cubulete si amestecam usor.
Taiem blatul in trei si asamblam tortul:blat insiropat cu zeama de compot,crema si terminam cu blat.
Topim ciocolata cu untul,frisca si lichiorul si lasam sa se racoreasca cateva minute apoi turnam peste blat si nivelam.Lasam sa se raceasca apoi ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Postat de RODIMUR

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2014, 11:51
arata superb si cred ca e foarte delicios
la 25.09.2014, 12:13
la 25.09.2014, 12:24
foarte bun
la 25.09.2014, 12:28
la 25.09.2014, 12:32
bun bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking