CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Tort cu aroma de caise

Postat de Creatsa in Torturi
7 Iul 2014 | 5929 vizualizari
Tort cu aroma de caise

Mi-a facut cu ochiul tortul lui Buni de cand l-am vazut prima oara.L-am vazut mai apoi la Gaby si am zis ca trebuie neaparat sa il fac si eu.Reteta originala era cu dulceata de trandafiri,insa eu nu am avut si am inlocuit cu dulceata de caise.Data viitoare il voi face cu dulceata de zmeura sau capsuni .Este un tort usor ,pufos si foarte gustos.

Ingrediente

  • Blat :
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • Spuma :
  • 5 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 lingur dulceata de caise
  • 3 linguri de zahar pentru caramel
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Am adaugat zaharul,in ploaie,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri.

Am adaugat si faina peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

La final am adaugat zaharul vanilat.

Am tapetat o tava rotunda de 20 cm cu hartie de copt si am copt blatul timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit.

Am lasat blatul la racit .

Prima data am pregatit caramelul.

Intr-un vas rotund de yena(20 cm) am  caramelizat cele 3 linguri de zahar.

Cu miscari usoare am tapetat si peretii vasului cu caramelul obtinut .

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat mixand bine pana ce zaharul a fost topit complet.

Am adaugat peste albusuri dulceata de caise amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Am turnat spuma peste caramel si am nivelat bine.

Am pus vasul intr-o tava mai mare umpluta cu apa pana la jumatatea vasului.

Am dat spuma la cuptor la foc mic spre mediu pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Spuma am lasat-o sa se raceasca in cuptor,cu usa intredeschisa timp de 30 de minute.

Am asezat blatul deasupra spumei si cu o miscare rapida am rasturnat-o pe un platou.

Am dat tortul la rece pana s-a racit complet spuma apoi l-am imbracat in frisca mixata cu smantana ,mascarponele si 1 lingura de zahar.

Eu n-am mai avut rabdare si l-am taiat imediat ce l-am imbracat in frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe

Postat de anuta

Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu...

Citeste continuarea

Tort fluture

Postat de andra001

Tort fluture

Pentru blat: Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un pic de sare. Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2014, 19:50
prima la asa minunatie!
la 07.07.2014, 19:52
cred ca e super bun cu orice dulceata aromata
la 07.07.2014, 19:54
excelent
la 07.07.2014, 20:05
Multumesc
la 07.07.2014, 20:16
Si eu ma inscriu la o feliua!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking