Tort cu caise si zmeura

Postat de papabundetot in Torturi
29 Iul 2013 | 3672 vizualizari
Tort cu caise si zmeura

Asa cum imi spunea o prietena intr-una din zile se pare ca am inceput sa fac torturi cum fac gospodinele supa :) adica..foarte des dar…noua ne plac si iubi e ca un copilas,mereu cauta desert dupa mancare asa ca…macar in weekend sa fac ceva mai consistent cum e tortul. Si pentru ca este cald dar si pentru ca nu ne plac prajiturile cu creme grele am ales acest tort care in esenta este ca celelalte torturi facute in ultima vreme dar cu mici diferente de arome si pe ici pe colo si ceva ingrediente.

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 500 gr biscuiti
  • 200 gr unt
  • Pentru crema:
  • 200 gr zmeura
  • 400 gr caise
  • 400 ml iaurt grecesc
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca lichida zahar (dupa gust,nu am masurat)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie si esenta de trandafiri

Mod de preparare

Biscuitii i-am maruntit la blender si apoi am pus peste ei untul la temperatura camerei si am amestecat pana s-a omogenizat totul,apoi am pus compozitia intr-o forma de tort cu fund detasabil si am dat-o la frigider.

In 2 oale am pus in una zmeura cu zahar 100-150 gr si 2 plicuri de zahar vanilat,putina apa si am dat la foc,am adaugat pentru un plus de savoare si putina esenta de trandafiri. In cealalta oala am pus caisele taiate cuburi mici impreuna cu zaharul tos 2-300 gr si cel vanilat,am adaugat putina apa si esenta de vanilie si am lasat sa fiarba pana cand fructele s-au inmuiat si sosul a prins o consistenta. Am introdus apoi blenderul in oala cu caise pentru a le zdrobi,am adaugat 5 foi de gelatina si am dat de o parte pentru a se raci.

Oala cu zmeura, am luat-o de pe foc si compozitia am trecut-o printr-o sita pentru a elimina samburii iar apoi in piureul ramas am adaugat 2 foi de gelatina si am lasat la racit.

Dupa ce piureul de zmeura s-a racit (era o cantitate mai mica si s-a racit mai repede),am adaugat peste el 250 gr de mascarpone si am amestecat pentru a se omogeniza.Am scos blatul din frigider,am pus peste el cateva felii de caise si mai apoi compozitia de zmeura si am dat din nou la frigider pentru a se intari.

Peste piureul de caise am adaugat 400 ml iaurt si frisca batuta,am amestecat pentru omogenizare si am turnat compozitia astfel obtinuta peste cea de zmeura.Am lasat tortul in frigider 2-3 ore pentru a se intari crema si apoi…am papat cu mare pofta!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea....

Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2013, 09:06
ce frumos e
la 29.07.2013, 09:07
frumos
la 29.07.2013, 09:07
Multumesc!
la 29.07.2013, 09:11
la 29.07.2013, 09:16
Arata foarte bine, dar sunt convinsa ca-i si foarte gustos!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking