Tort cu zmeura si budinca de casa

Postat de FlaviaD in Torturi
17 Aug 2013 | 3486 vizualizari
Tort cu zmeura si budinca de casa

Tortul acesta racoritor a fost pregatit cu o alta ocazie speciala pentru mine, in urma cu cateva zile mi-am serbat ziua de nastere. Dupa multe zile de petrecere, iata si tortul :D

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • -3 albusuri
  • -3 linguri de faina neagra
  • -4 linguri de zahar brut
  • -cacao
  • -arahide crude
  • -praf de copt
  • -pentru crema:
  • -3 galbenusuri
  • -2 oua
  • -2 linguri de faina neagra
  • -600 ml lapte
  • -6 linguri de zahar brut
  • -750 g zmeura
  • -unt
  • -scortisoara
  • -esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru ca am dorit sa fie ceva racoritor si usor, ideea cu budinca de casa cu vanilie si zmeura a venit la fix. Totusi, fiindca iubesc tot ce este de cicolata si de cacao, m-am decis ca blatul sa-l fac cu cacao. Ca blatul sa fie fin si sa nu aiba textura aceea inecacioasa de pandispan, l-am facut doar din albusuri.

Am mixat albusurile a trei oua intai separat, apoi impreuna cu zaharul brut pana ce am obtinut consistenta de bezea. A fost momentul sa adug faina neagra – daca tot e blatul cu cacao, ar fi si pacat sa nu incercam macar sa facem prajituri mai sanatoase – apoi am adaugat praful de copt si arahide crude taiate marunt. Cand compozitia pentru blat a fost gata omogenizata, am pregatit o tava rotunda pentru torturi, cu fund detasabil, am uns-o cu putin ulei si am pregatit hartia de copt. Am avut nevoie sa tai un sablon in forma de cerc fiindca altfel nu s-ar fi asezat bine compozitia in tava si as fi riscat ruperea blatului la scos. Dupa ce am uns tava cu putin ulei si am asezat cercul de hartie de copt, am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la foc mic. Am scos si am lasat blatul sa se raceasca in tava, am indepartat hartia de copt doar dupa ce s-a racit integral. 

Intre timp am pregatit budinca de casa cu care urma sa umplu tortul meu cu zmeura. Pentru budinca am folosit cele trei galbenusuri care imi ramasesera de la blat la care am mai adaugat inca doua oua. Le-am mixat bine cu mixerul pana ce si-au dublat volumul, apoi am adaugat sapte linguri de zahar tot brut si am mixat pana ce s-a topit tot zaharul. In acest moment am adaugat doua linguri de faina neagra, esenta de vanilie si inca un ingredient care a dat budincii mele foarte multa savoare si anume scortisoara. Am adaugat laptele si am pus compozitia pe foc intr-o cratita incapatoare. Am amestecat cu o lingura pana ce s-a ingrosat. La final cand am oprit focul, am adaugat si doua cuburi de unt amestecand bine cu lingura pana ce totul s-a omogenizat si budinca a devenit pufoasa.

Am lasat budinca sa se raceasca si cand aceasta s-a racit, am dezlipit hartia de copt de pe blat care se racise si el si am inceput sa umplu tortul. Mentionez ca va fi nevoie ca dupa ce dezlipim hartia de copt sa reasezam blatul inapoi in tava, fara sa scoatem inelul detasabil. Pe blat am asezat jumatate din cantitatea de budinca, apoi a urmat un strat de zmeura. Iarasi a urmat un strat de budinca si deasupra am decorat cu cantitatea de zmeura care mai ramasese. Peste zmeura am imprastiat un praf de scortisoara.

Se da totul la congelator pentru cateva ore ca sa se intareasca crema si sa se poata indeparta inelul detasabil, apoi se poate pastra la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si budinca de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2013, 13:48
super ,Flavia,imi place ce vad
la 17.08.2013, 14:06
Multumesc, ma bucur ca-ti place. Te pup si sa ai o zi racoroasa
la 17.08.2013, 15:05
ce bun este
la 17.08.2013, 18:40
ce bine arata
la 17.08.2013, 20:40
Asa cum l-ai pregatit tu imi place foarte mult

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking