Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri

Postat de Constelatialeu in Sirop / Compot
18 Iun 2020 | 4304 vizualizari
Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri

E bine sa ai si vecini inimosi, care te lasa sa te cateri in cires si sa culegi dupa pofta inimii.Niste cirese carnoase si foarte gustoase, se numesc ''inima de porumbel''.Asadar si prin urmare am prestat la greu cu inimoasele astea, dulceata, conservate pentru prajituri si cred ca urmeaza si-o prajitura.

Ingrediente

  • 6 kg cirese ( cantarite cu samburi)
  • 3 kg zahar
  • aspirina- 1 aspirina la borcan de 800 g sau 1/2 aspirina la un borcan de 400 g

Mod de preparare

Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat zaharul si am amestecat bine, am acoperit tuciul cu un prosop. Din cand in cand am amestecat bine sa se topeasca zaharul. Trebuiesc lasate cam 24 de ore sau pana se topeste tot zaharul si ciresele isi lasa sirop.

Dupa ce si-au lasat sirop si zaharul s-a topit, le-am asezat in borcane de 800 g ( mi-au iesit 7 borcane de 800 g ), apoi am umplut fiecare borcan cu sirop, am pisat cate o aspirina la fiecare borcan, am inchis ermetic cu capacul si am agitat cateva minute fiecare borcan sa se topeasca aspirina. Le-am depozitat la loc racoros in camara sau beci, dupa caz.

Vor sta cumintele pana la iarna cand o sa le folosesc la diverse prajituri. Pentru ca si-au lasat foarte mult sirop, restul de sirop l-am pus la fiert si l-am scazut, obtinand un sirop gros numai bun de servit cu apa minerala sau il folosesc la prajituri sub forma de jeleu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop de visine la rece

Postat de reisnaor_2006

Sirop de visine la rece

       Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se...

Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de Bucataras

Compot de visine

Spala bine de tot visinele, rupe-le coditele si scurge-le de apa. Umple pe jumatate fiecare borcan cu visine, apoi adauga cate 2 linguri de zahar. Poti pune mai mult sau mai putin, in functie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2020, 21:27
Cine are, are
la 18.06.2020, 21:29
Motanele, Doamne-Doamne anul asta fost mai darnic...
la 18.06.2020, 21:43
Pffff minunate! Bravo mâini harnice! Știm unde să apelăm la iarnă!
la 18.06.2020, 21:47
Zmeoaico stiti drumul.....
la 19.06.2020, 07:35
Treaba serioasa nu gluma !!! Sa ai si cirese , si inima , si porumbel

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking