Ingrediente
- 750 gr faina
- 3 iaurturi 1,75 ml.
- 1 lingurita bicabonat
- 3 oua
- 2 zahar vaniliat
- 250 gr zahar
- 1 lamie
- 1 l ulei
Mod de preparare
Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la rece pentru 30 minute.
Intindem o foaie potrivit de groasa, taiem fisii si fiecare fisie o taiem bucati in forma de romb. Fiecare romb il crestam in mijloc si impletim. Repetam operatia pina se terminam aluatul.
Intr-o cratita (sau tigaie ) punem uleiul la incins si cind este incins bine punem cirighelele la prajit. Cind s-au rumenit pe ambele parti le scoatem pe un platou pe hirtie absorbanta (sa absoarba surplusul de grasime). Lasam sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cirighele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|