Cirighele

Postat de babi5 in Dulciuri
25 Iun 2013 | 10550 vizualizari
Cirighele

Acest desert este ..desertul copilarii mele ,ne facea mama aproape in fiecare saptamina . Sunt un fel de gogosi fara drojdie se framinta cu bicarbonat si se prajesc in ulei la fel ca si gogosile ..

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 3 iaurturi 1,75 ml.
  • 1 lingurita bicabonat
  • 3 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 250 gr zahar
  • 1 lamie
  • 1 l ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la rece pentru 30 minute.

Intindem o foaie potrivit de groasa, taiem fisii si fiecare fisie o taiem bucati in forma de romb. Fiecare romb il crestam in mijloc si impletim. Repetam operatia pina se terminam aluatul.

Intr-o cratita (sau tigaie ) punem uleiul la incins si cind este incins bine punem cirighelele la prajit.  Cind s-au  rumenit pe ambele parti le scoatem pe un platou pe hirtie absorbanta (sa absoarba surplusul de grasime). Lasam sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirighele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Minciunele( cirighele) reteta veche, fara drojdie

Postat de Sidy

Minciunele( cirighele) reteta veche, fara drojdie

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut....

Citeste continuarea

Cirighele (Minciunele)

Postat de Corina33

Cirighele (Minciunele)

Se bat bine ouale cu zaharul pana se topeste, apoi se incorporeaza treptat margarina, untura, sarea, bicarbonatul, coaja de lamaie si laptele. La sfarsit se adauga faina, cat sa fie un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 18:39
Nu vad poza, dar astea-s "uscatelele" mamei
la 25.06.2013, 18:46
vaiii..babi...si eu rveau..bunica facea
la 25.06.2013, 18:48
Vai de capul meu,citeam ''faianta'',numai faianta visez...
la 25.06.2013, 18:55
Ai vedenii Cleme))
la 25.06.2013, 19:03
Multumesc cristena20 numai sa nu pui zaharul cum am facut eu nu am avut rabdare si am pus pe cald si nu da bine deloc ..

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking