Cirnaciori din carne de pui

Postat de anisoara in Aperitive / Garnituri
9 Feb 2010 | 5233 vizualizari
Cirnaciori din carne de pui

Ingrediente

  • 3 pulpe mari de gaina - 500 gr  carne curata
  • 150 gr de champinioane marinate ( cumparate)
  • 150 cascaval de tip tare
  • un ardei rosu mijlociu
  • 4-6 catei de usutoi
  • 3 linguri de maioneza
  • o jumatate de ceapa mijlocie
  • 2 linguri de ulei
  • 250 gr de prapor
  • piper negru

Mod de preparare

Se scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi  pisati si se lasa la marinat intr-o farfurie cca  30 minute.

Separat se taie cascavalul in cuburi de 1cmx1cm,  ardeiul rosu proaspat in cubulete mici si palariile de la ciupercile marinate in 2 parti. In cazul de fata se folosesc ciupercile marinate cumparate. Usturoiul ramas se taie in feliute mici.

Timp de 10-15 minute, intr-o tigaie incinsa bine cu ulei se prajesc bucatile de carne cu diferite condimente preferate pentru gaina, sare se adauga foarte putina si piperul macinat. Se pune deoparte vasul cu carnea prajita pentru racire. Dupa ce s-a racit  se taie in cuburi mai mici si se amesteca cu toate produsele taiate inainte. Aveti in vedere, ca ciupercile isi au sarea lor, deoarece sunt marinate si cascavalul la fel,  va recomand sa nu adaugati sare in produse, dar daca va place gustul mai sarat si mai piperat - adaugati la preferinta.Cantitatea de ciuperci si de ardei poate varia la dorinta. Principalul e sa pastrati cantitatea recomandata de cascaval si carne . Cascavalul leaga toate produsele in acesti cirnaciori.

Pe un fund de lemn se aseaza folia de aluminiu, uns cu putin ulei, apoi praporul la marimea dorita  si se repartizeaza umplutura. Se ruleaza umplutura in prapor si se formeaza cirnaciori .Se invelesc in folia de aluminiu - nu strins tare, si se suceste  bine la capete . Se coc la gratar timp de 10 minute inveliti, se dezvelesc si se rumenesc la foc mai mare citeva minute.

De asemenea, se pot coace in cuptorul incins la 200 C timp de 10 minute, prima data inveliti si apoi dezveliti. Nu se prajesc -numai se coc- deoarece contin cascaval si el poate curge.

Se pot servi la masa in stare calduta cu piure de cartofi. Dar telul nostru este de a prepara cirnati de casa. Ei se pun la presat peste noapte si se taie pe diagonala in felii . Se servesc la masa ca gustare rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirnaciori din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini quiches cu spanac

Postat de simonacallas

Mini quiches cu spanac

Am preîncălzit cuptorul la 190 grade Celsius. Am încins puţin ulei într-o tigaie suficient de largă şi am sotat ciupercile până când s-au înmuiat (5-6...

Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Postat de simona72

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi, le calim intr-o lingura de ulei de masline si o lingura de unt. Cind au inceput sa-si lase sucul, adaugam usturoiul taiat marunt, punem capacul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 09.02.2010, 20:18
Extraordinari mama, ce m-as infige intr-un carnacior
la 10.02.2010, 13:36
Cu placere Oana !
la 11.02.2010, 23:19
Anisoara ,stii ca-mi place cum gatesti ,de aceea ma asez mereu la masa ta;
la 13.02.2010, 17:04
Cu mare placere Teo., imi place foarte mult sa gatesc pt oaspeti . Toti oaspetii asteapta placintele mele in foi si mulii din clatite. E o nebunie. Cu mare drag pt tine

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking