Ingrediente
- 300 g faina de tip 0
- 5 lg ulei de masline extravirgin
- un pahar de lapte
- o lg-ita de sare
- un plic de praf de drojdie pt pizza ( nu stiu daca la noi este asa ceva, si cum ii zice, de aceea i-am facut poza ca sa se vada...)
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sarea si praful de pizza, se adauga uleiul de masline si laptele caldut framantandu-se un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora la dospit la loc cald.
Se pune pe foc o tigaie cu ulei de masline sau arahide, in care se vor coace ciucureii.
Uleiul trebuie sa acopere bucatelele .
In timpul coacerii se va mai adauga, pt. ca absorb ceva ulei.
Pe masa de lucru se presara faina si cu mainile se formeaza bastonase de un cm diametru si de lungimea unui deget aprox.
Se coc in ulei incins si se scot pe hartie absorbanta.
Se sareaza dupa placere.
Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciucurei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|