Ciucurei

Postat de adasev12 in Pizza
26 Noi 2011 | 4455 vizualizari
Ciucurei

cautand ieri drojdia pt schiacciata am gasit pe un pachet de drojdie pt pizza aceasta reteta foarte simpla, si am zis sa o incerc si eu, ca tot vroiam sa rontai ceva...

Ingrediente

  • 300 g faina de tip 0
  • 5 lg ulei de masline extravirgin
  • un pahar de lapte
  • o lg-ita de sare
  • un plic de praf de drojdie pt pizza ( nu stiu daca la noi este asa ceva, si cum ii zice, de aceea i-am facut poza ca sa se vada...)

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si praful de pizza, se adauga uleiul de masline si laptele caldut framantandu-se un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora la dospit la loc cald.

Se pune pe foc o tigaie cu ulei de masline sau arahide, in care se vor coace ciucureii.

Uleiul trebuie sa acopere bucatelele .

In timpul coacerii se va mai adauga, pt. ca absorb ceva ulei.

Pe masa de lucru se presara  faina si cu mainile se formeaza bastonase de un cm diametru si  de lungimea unui deget aprox.

Se coc in ulei incins si se scot pe hartie absorbanta.

Se sareaza dupa placere.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciucurei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pide

Postat de andaoana

Pide

Pregatim aluatul astfel: Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul. Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de...

Citeste continuarea

Pizza rulata

Postat de panacris

Pizza rulata

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2011, 23:17
Interesant imi place
la 26.11.2011, 23:17
buni si frumosi
la 26.11.2011, 23:19
interesanta reteta,arata foarte bine
la 26.11.2011, 23:23
se zice drojdie ptr pizza si ptr aluaturi dospite ptr ca la italieni se gaseste si drojdie ptr aluaturi la cuptor .ceea ce inlocuieste la noi praful de copt...................deci drojdia din reteta aceasta e drojdia normala ptr aluat dospit.pup
la 27.11.2011, 02:13
miuta....
cris, multumesc

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking