Ciulama cu pui de tara si hribi

Postat de abetina in Mancaruri cu carne
30 Aug 2018 | 2705 vizualizari
Ciulama cu pui de tara si hribi

"Provocarea GastroArt"

Ingrediente

  • 1 pui de tara cam asa ca la 2 kg bucata
  • 5-6 cepe micute
  • 5-6 morcovi
  • 1/2 bucata radacina de telina
  • 500 gr hribi gata fierti si taiati felii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita rozmarin
  • 3 linguri faina de grau

Mod de preparare

  In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama mai dietetica, cu gust mai bun si mai sanatoasa.
   Se portioneaza puiul si se pune la fiert cu apa si sare, se adauga cepele intregi, morcovii rondele, telina taiata cubulete si se fierb la foc potrivit. Cand sunt toate fierte, se scot cateva bucati de carne si se pun intr-o tava la cuptor cu putin ulei sa se rumeneasca, pret de cateva minute, la foc iute.
   Se pun trei linguri de faina de grau intr-o tigaie si peste faina se adauga putin cate putin supa din oala si se omogenizeaza cu un tel, se fierbe la foc potrivit pana se obtine un sos bine legat, se mai adauga hribii, sare daca trebuie, putin rozmarin si se fierbe la foc potrivit cam cinci minute, dupa care se opreste focul si se adauga carnea rumenita in sos. Se serveste cu mamaliguta calda si muraturi, azi am pus pe masa gogosari in sos.

Restul de carne si supa se vor transforma intr-o supa delicioasa.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui de tara si hribi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute cu sos

Postat de Dya

Chiftelute cu sos

Se pregatesc chiftelutele asa cum va doriti. O sugestie o gasiti aici Chiftelute cu susan . Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide. Se condimenteaza dupa...

Citeste continuarea

Placinta cu carne pentru Halloween

Postat de AlexTeacher

Placinta cu carne pentru Halloween

Incepe cu aluatul. Adauga 260 g de faina in bolul unui robot de bucatarie si pastreaza 100 g pentru mai tarziu. Peste faina pune sarea si zaharul. Asaza atasamentul de framantat si amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2018, 22:16
Foarte gustoasă...!
la 30.08.2018, 22:46
la 31.08.2018, 02:00
la 31.08.2018, 07:33
Buna!
la 31.08.2018, 11:06

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking