Ciulama de ciuperci

Postat de Adinacarla in Aperitive / Garnituri
15 Ian 2010 | 8111 vizualizari
Ciulama de ciuperci

Ciupercile...noua mea "dragoste" culinara

Ingrediente

  • 400 g ciupercute din cutie sau proaspete
  • 250 grame smantana
  • 2 linguri rase de faina
  • o ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • marar( patrunjel) dupa preferinta

Mod de preparare

Am  tocat ceapa marunt si am pus-o la calit. Dupa ce a devenit sticloasa am adaugat si ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis. Ele se vor face in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam din nou cu apa sa fie bine acoperite.

Dupa ce am pus apa lasam oala fara capac si aducem la fierbere. Am lasat sa fiarba incet cateva min pana mai scade putin din apa. In acest timp amestecam cele 2 linguri de faina cu smantana si, cand zeama a mai scazut adaugam acest amestec. lasam sa mai fiarba aproximativ 5 min.

Dupa ce am pus amestecul de faina si smantana am potrivit de sare si piper.

Apoi am pus usturoiul pisat si mararul si am mai amestecat inca doua minute.

Si gata am facut o ciulama foarte delicioasa pe care am servit-o alaturi de mamaliga.

Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2010, 20:53
si eu am descoperit ca ciupercile sunt usor de pregatit si f,. gustoase.
la 15.01.2010, 23:19
Iar eu le-am descoperit acum la Real, in raionul de legume congelate ...
la 16.01.2010, 01:22
Nu am stiut in ce categorie sa incadrez aceasta reteta...poate ma ajutati si pe mine

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking