Ingrediente
- 650 g ciuperci champinion
- 200 ml smantana 25 % grasime
- 60 g unt
- 2 cepe
- 1 lingura faina
- 1 lingura legume deshidratate (morcov, patrunjel, pastarnac)
- sare
- piper
Mod de preparare
Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam ceapa, sare si piper si punem capacul la cratita, cca 10 min lasam sa se inabuse.
Apoi adaugam ciupercile si punem din nou capacul peste cratita, lasam 20 min sa se inabuse, daca nu si-a lasat prea multa zeama mai adaugam 1/2 pahar cu apa. Intr-un castron punem smantana si faina cernuta si omogenizam, apoi turnam peste ciuperci, adaugam 1/2 pahar cu apa, omogenizam. Punem capacul, reducem focul la mic si lasam sa fiarba cca 15 min, dupa care adaugam lingura cu legume, potrivim de sare si piper si mai lasam la fiert cca 20 min. Servim cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|