Ciulama de ciuperci- fără făină

Postat de ionix in Mancaruri de legume
13 Feb 2012 | 12541 vizualizari
Ciulama de ciuperci- fără făină

Ingrediente

  • 800 g ciuperci champignon
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • o cană cu apă călduță
  • 5 căței de usturoi
  • o ceapă mică
  • circa 250 g smânână de gătit
  • 3 ouă mari
  • sare, piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

Ciupercile se taie felii mai groase iar apoi le vom opări doar dându-le într-un clocot, le scurgem după aia. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală iar apoi se taie cubulețe. Într-o tigaie wok vom pune uleiul la încins împreună cu o linguriță de apă și vom căli ușor ceapa(în uleiul încins)-circa 1 minut. Punem ciupercile, le tragem în uleiul încins cu ceapă câteva secunde iar apoi turnăm apa. Punem usturoiul, puțină sare, piper, acoperim cu un capac și lăsăm la înăbușit până când ciupercile sunt gata, vreo 15 minute la foc mic..(apa trebuie să scadă mai mult de jumătate)

Între timp batem ouăle împreună cu smântâna, puțină sare și piper. Când ciupercile sunt fierte adăugăm smântâna și lăsăm la foc mic încă vreo 5 minute, amestecând întruna pentru a nu face cocoloașe.

Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci- fără făină" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Vinete umplute cu legume

Postat de CameliaComan

Vinete umplute cu legume

Curatam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2012, 20:50
ooooo lume nouaaaaa...faina ciulamaua!!!
la 13.02.2012, 20:53
a venit Ionixuuuuuuuuuuu
la 13.02.2012, 20:53
Roxy Mersic! Pup!
la 13.02.2012, 20:54
ieeeee, bine ai revenit Ionix!
la 13.02.2012, 20:54
Diaaaaaaa, și mie mi-e taaaaaaare dor de tine.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking